Dec. 23, 2011

Tänk att det redan är julafton i morgon. Det känns som om hela december gått i ett svep. Förrutom att julbaka idag har jag även slagit in de allra sista julklapparna och hjälpt till att klä vår alldeles lagom glesa julgran lite smått.

Julbak.

Idag, så här dagen före doppardagen, har jag julbakakat litegrann. Jag plockade fram min favoritbakbok, 100% choklad och bakade mozarkulor. Det är ungeför nougatbitar inrullade i mandelmassa doppade i choklad. Själv tycker jag inte om mandelmassa, så jag äter dem inte, men annars är det en favorit här hemma. Med den smällta chokladen som blev över doppade även lite mashmallows i och la dem i fina formar. Barnsligt gott.

Pepparkakshus.


I söndags gav jag och min vän Lina oss på att bygga ett pepparkakshus hos mig. Trots att det fastnade smällt socker i halva köket och vi åt upp halva non-stop påsen innan vi ens börjat dekorera pepparkakshuset blev det rätt fint tillslut.

Idag har jag bakat jul-muffins i fina röda tomte-formar och i morgon tänkte jag baka mozartkulor. Egentligen borde jag inte alls hålla på att baka, med tanke på min arm (läs här), men jag tycker ju att det är så roligt, så lite julbak blir det ändå.

Dec. 11, 2011

Godmorgon! Denna söndag ska jag ha näsan i böcker hela dagen. Nejdå, men nästan. I morgon har jag ett stort religionsprov som jag ska plugga till, jag ska skriva en planering och så har jag lite annat smått och gott att skriva den kommande skolveckan. Det är ju alltid mycket så här de sista veckorna.

Dec. 9, 2011

Jag säger god morgon med en till sån där "i-fönstret-motljus-bild" från igår. Även idag stannar jag hemma från skolan och kurerar mig mot förkyldningen. Jag börjar dock känna mig lite piggare nu, vilket känns himla skönt. Efter helgen bara måste jag vara frisk.

Ny blus.

För två veckor sedan när jag var i Stockholm och shoppade hittade jag en så himla fin blus inne på ginatricot. Jag tycker om alla fina detaljer den har (fler bilder på blusens detaljer finns här och här). Den är absolut en ny favorit i garderoben.

En animering.

En förkyld trött osminkad tjej med oborstat hår i återfunnen virkad väst bjuder på en svartvit animering denna torsdagskväll.

Dec. 8, 2011

Jag passade på att gå upp och ta lite bilder i morgonsolen nu när jag ändå är hemma och är sjuk. De blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag tycker det blev rätt fint med frosten på rutan och solstrålarna. Jag visar fler bilder senare.

Annars strosar jag mest runt här hemma i myskläder, kikar på fina bloggar, slår in en och annan julklapp, äter kladdkaksmuffins och pluggar lite smått. Det finns inte så mycket annat att göra när man är hemma förkyld.

Virkad väst.

Hittade en bortglömd virkad väst i garderoben. Så himla fin.

Dec. 7, 2011

Nyvaken sjuk tjej i myströja på bilden. Stryk det där jag skrev igår om att jag var på bättringsvägen med förkyldningen. I morse när alarmet ringde kände jag jag mig inte alls bra. Jag gick upp ändå, åt frukost och gjorde mig i ordning. Men det slutade med att jag gick upp och la mig i sängen igen istället för att åka till skolan. Jag blir nog hemma resten av veckan med.


Julbak.

Innan jag var sjuk började jag julhandla lite smått. Hittade bland annat dessa fina muffinsformar i stan. Det syns inte alls bra på bilden men det är små tomtar på formarna.  Jag bakade kladdkaksmuffins  häromdagen i dem, som ni ser på bilden. Så gott.

Jag har många tomteformar kvar så tänkte ge mig på att baka Theas pepparkaksmuffins i dem frammåt jul, de ser ju så smaskiga ut.

Dec. 6, 2011

Ett par veckor gammal bild. Hösten gick förbi himla fort tycker jag. Det är redan sjätte december. Knappt tre veckor kvar tills julafton. Jag klagar inte. Jag tycker att det är mysigt med adventsljusstakar, julbak och snö.

Det har varit rätt tomt här inne den senste tiden. Det beror till stor del på att jag dragit på mig en riktig förkyldning. Den senaste veckan har jag bara legat hemma i sängen och kurerat mig med alvedon och nässpray. Jag är dock på bättringsvägen nu, även om huvudet fortfarande är tungt och snoret rinner.