ISCHOKLAD OCH MOZARTKULOR.



Ischoklad. Ta 250g blockchoklad och 225g kokosfett och smält på lägsta värme. Rör om hela tiden så att inte chokladen bränns. Skeda upp i små formar och ställ in i kylen. Klart!

Mozartkulor. Riv 500g mandelmassa grovt. Häll ner 1-1½ dl florsocker och 1½ msk sirap i mandelmassan och vispa ihop med elvisp. Ta en liten nougatbit (det behövs cirka 150g nougat) och klä in i mandelmassesmet och rulla till en boll. Gör så tills all mandelmassesmet är slut. Smält blockchoklad (det behövs undgefär 200g blockchoklad) som du sen doppar bollarna i. Lägg kulorna på ett fat och låt stelan. Klart!

Två super enkla recept! Ischokladen tog väl typ en kvart att göra men mozartkulorna tar lite längre tid, typ 40 minuter någonting. Nej, nu ska jag slå mej ner framför tv:n, hörs senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback